آینده شما در بازارکار در خطر است!
امروزه، پیدا کردن کار خیلی فرق کرده! به خاطر پیشرفت تکنولوژی، ربات‌ها و اینکه فاصله‌ها در دنیا کوچک‌تر شده، خیلی از کارهایی که قبلاً زیاد بودند، حالا ممکن است از بین بروند. چون بعضی از ماشین‌ها و ربات‌ها می‌توانند کارها را خیلی سریع‌تر و ارزان‌تر انجام بدهند. پس خیلی مهم است که فکر کنیم: چیزایی که الان بلدیم و داریم یاد می‌گیریم، در آینده هم به درد می‌خورند یا نه؟
چرا این مسئله مهم است؟
این یعنی باید خودمان را آماده کنیم، چیزهای جدید یاد بگیریم و با شرایط تازه کنار بیاییم. موضوع فقط کار پیدا کردن نیست، خیلی بیشتر از اینهاست! پس باید بدانیم چه مشکلاتی در پیدا کردن کار هست و چطور می توانیم این مشکلات را حل کنیم.
با انجام این کار، خود را برای آینده ای درخشان و موفق آماده خواهید کرد.
راه حل شما چیست؟
در زیر یک مقاله، یک گزارش و یک مطالعه موردی برای شما آماده شده‌ است. آن‌ها را مرور کنید و سپس به پرسش‌های اساسی زیر درباره ‌آینده شغلی خود پاسخ دهید. در آخر ایده‌های خود را بر اساس میزان خلاقیت، قابل اجرا بودن و مرتبط بودن با مسئله مطرح شده رتبه بندی کنید.

هوش مصنوعی مولد (Generative AI) در حال تغییر شیوه‌ی کار کردن ماست

گزیده‌ای از گزارش آینده‌ی کار (هوش مصنوعی در کار) 
تهیه شده توسط مجموعه Linkedin – مرداد ۱۴۰۲
در دنیای امروز ما مهارت‌های هوش مصنوعی در صنایع و مناطق جغرافیایی مختلف در حال افزایش است،

و همزمان شاهد این هستیم که هوش مصنوعی مولد، مانند ChatGPT، راه خود را به دنیای کار باز می‌کند. از آنجایی که شرکت‌ها و سازمان‌ها این فناوری‌های جدید را در عملیات روزانه خود وارد می‌کنند، شغل‌های روزمره ما نیز در اثر آن‌ها تغییر می‌کند. این نوع هوش مصنوعی زمان اجرای برخی از کارها را کاهش می‌دهد و مهارت‌های جدیدی را به وجود می آورد. این در حالی است که همزمان اهمیت مهارت‌های فردی انسان‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

تقریباً همه مشاغل به  مهارت‌هایی که می‌تواند توسط هوش مصنوعی مولد انجام شود نیاز دارند، اما همه آن‌ها به یک شکل تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند.

یکی از حوزه‌های مهم کارهایی است که با مهارت‌هایی همچون نوشتن یا تجزیه و تحلیل داده ها ارتباط دارد. هوش مصنوعی زمان اجرای آن‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. از طرفی این نوع هوش مصنوعی نیاز کسب مهارت های فردی و تخصصی را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، ممکن است یک مترجم زبان را وادار شود بجای انجام ترجمه تحت اللفظی به بررسی و تأیید ترجمه‌های تولید شده توسط ماشین مشغول شود. یا در محتوای حقوقی یا ادبی خاصی تخصص بیشتری کسب کند.

کسب مهارت‌های فردی بیش از هر زمان دیگری حیاتی است.

در واقع، از زمان راه‌اندازی ChatGPT، برخی از مهارت‌هایی که سریع‌ترین رشد را در آگهی‌های شغلی داشته‌اند، مرتبط مهارت‌های انسانی مانند انعطاف‌پذیری و اخلاق بوده‌اند. این نشان می‌دهد که چگونه مهارت‌های فردی و انسانی در قلب مشاغل قرار دارد و چگونه برای همکاری نیاز به ارتباط داشتن با یکدیگر و دور هم جمع شدن هستیم.

درک تأثیر هوش مصنوعی

وقتی از هوش مصنوعی صحبت به میان می‌آید عموماً افراد ترکیبی از احساس هیجان و عدم اطمینان را تجربه می‌کنند. قابلیت‌های هوش مصنوعی بدون شک بر همه مشاغل‌ما به نوعی تأثیر می‌گذارد. برای درک بهتر این موضوع بیایید تأثیر هوش مصنوعی بر روی سه تا از شغل‌هایی که در دنیا بسیار رایج هستند را بررسی کنیم. دقت داشته باشید که این آمار مربوط به نیمه سال ۱۴۰۲ شمسی است.

معلم‌ها

هوش مصنوعی مولد (Generative AI) تا ٪۴۵ از مهارت‌های یک معلم را انجام دهد؛ مهارت‌هایی همچون برنامه‌ریزی درسی، توسعه برنامه درسی، آموزش معلمان). بیش از نیمی از شغل معلم‌ها شامل مهارت‌های فردی مانند کار مستقیم با دانش آموزان است که بعید است با هوش مصنوعی مولد جایگزین شود. حوزه هایی که معلمان ممکن است از هوش مصنوعی بهره ببرند عبارتند از: مدیریت کلاس درس و آموزش متمایز بسته به نیازهای فردی.

مهندسان نرم‌افزار

اکثر مهندسان نرم افزار زمان زیادی را صرف نوشتن کد در زبان‌های برنامه نویسی مختلف می کنند، به همین دلیل است که ٪۹۶ از مهارت‌های مهندسان نرم افزار ممکن است توسط هوش مصنوعی مولد قابل انجام باشد. که منجر به افزایش بهره‌وری قابل توجهی می‌شود. در عوض مهندسان نرم‌افزار خواهند توانست وقت خود را صرف اجرای فعالیت‌های کاربردی مثل ردیابی پیشرفت کار و برقراری ارتباط مؤثر با سهامداران کلیدی کنند.

متخصصان ساخت‌وساز

تنها ٪۱۱ از مهارت های متخصصان ساخت‌وساز ممکن است توسط هوش مصنوعی انجام شود (مثلاً نقشه های مربوط به ساخت و ساز). این شغل تا حد زیادی به مهارت‌های تخصصی مانند مدیریت، کف‌سازی و ایمنی ساخت‌وساز نیاز دارد. با این حال هوش مصنوعی در مرحله صدور مجوزها می‌تواند برای این صنف بسیار پرکاربرد باشد و زمان و کیفیت انجام این مرحله را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

هوش مصنوعی، اتوماسیون، و آینده کار: ده مسئله که باید به آن فکر کنید

  1. فن‌آوری‌های اتوماسیون و هوش مصنوعی این پتانسیل را دارند که نیروی کار و آینده کار را به طور قابل توجهی متحول کنند.
  2. ماهیت کار با خودکار شدن برخی وظایف و ظهور نقش‌های شغلی جدید تغییر خواهد کرد.
  3. انتقال نیروی کار از جمله ارتقاء مهارت و مهارت مجدد کارکنان برای انطباق با نقش‌های جدید ضروری خواهد بود.
  4. سازمان‌ها باید در مدیریت این انتقال‌ها، پیش‌بینی تغییرات نیروی کار و برنامه‌ریزی برای تأثیر اتوماسیون فعال باشند.
  5. استفاده مسئولیت‌پذیرانه هوش مصنوعی مستلزم ایجاد یک چارچوب اخلاقی قوی و رسیدگی به سوگیری‌های احتمالی است.
  6. تأثیر خو ددکار شدن در صنایع و انواع مشاغل متفاوت خواهد بود و بخش‌های خاصی بیش از سایرین تحت تأثیر قرار می‌گیرند.
  7. برنامه‌ریزی استراتژیک نیروی کار باید همسویی عرضه و تقاضای استعداد را در اولویت قرار دهد.
  8. همکاری بین انسان و ماشین ضروری خواهد بود، زیرا اتوماسیون مکمل مهارت های انسانی و افزایش بهره‌وری است.
  9. ممکن است شغل‌ها عوض شوند، اما فرصت‌های شغلی جدیدی نیز در آینده کاری پدیدار خواهد شد.
  10. دولت‌ها، کسب‌وکارها و مؤسسات آموزشی باید برای ایجاد سیاست‌ها و برنامه‌هایی که از کارگران در عصر هوش مصنوعی و اتوماسیون حمایت می‌کنند، با یکدیگر همکاری کنند.
منبع: https://www.mckinsey.com/featured-insights/future-of-work/ai-automation-and-the-future-of-work-ten-things-to-solve-for